Mitt pepparkaksrecept finns i ett inlägg från 2016-11-14.
Pepparkakor med fyllning
Pepparkaksdeg
300 g smör
1½ dl ljus sirap
4 dl socker
1 påse Santa Maria pepparkakskryddor (18 g)
3 ägg
2 tsk bikarbonat
13 dl vetemjöl
Koka upp smör, socker, sirap och pepparkakskryddorna.
Låt kallna.
Tillsätt äggen.
Blanda bikarbonaten med lite mjöl och rör ner i smeten.
Tillsätt resterande mjöl.
Arbeta degen slät. Den ska släppa från bunkens kant.
Den är nu ganska lös men sätter sig i kylen.
Låt vila i kylen minst 3 timmar.
Smidigt att göra den kvällen innan man vill baka och låta den stå över natten.
Baka ut och grädda på 175 grader i ca 8 minuter.
Fyllning
100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2,25 dl florsocker med chokladsmak
1 tsk vaniljsocker
Vispa ihop allt och lägg mellan 2 pepparkakor.
Klart!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar