En blandning av semla och muffins. Mycket godare än vanliga semlor, om ni frågar mig.
Chokladmufflor
12 st stora eller 33 st mini
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll i smör och vatten och rör runt.
Tillsätt äggen och rör runt till en jämn smet.
Häll upp i muffinsformar.
Ställ gärna formarna i en muffinsplåt så att de håller formen.
Grädda på 175 grader.
Stora i 18 minuter.
Mini i 15 minuter.
Chokladgrädde
3 dl vispgrädde
150 g valfri choklad
Jag använde Marabou mjölkchoklad.
Häll grädde och choklad i en kastrull.
Värm tills chokladen har smält.
Får absolut INTE koka.
Ställ i kylen ca 6 timmar.
Vispa upp chokladgrädden.
Skär av toppen på chokladmuffinsen och spritsa på chokladgrädden.
Lägg på locket och pudra över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar