7 dl vetemjöl (gärna Manitoba cream)
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
4 msk olivolja
Pålägg
soltorkade tomater i bitar
fetaost i tärningar
flingsalt
rosmarin
stänk av olivolja
Smula ner jästen i en bunke eller assistent.
Värm vattnet till 37 grader.
Häll det över jästen och rör till jästen löst sig.
Tillsätt salt, olja och mjöl.
Arbeta degen smidig, 10 minuter i assistent.
Olja en form (min form är ca 22 x 31 cm).
Tryck ut degen i formen.
Låt jäsa 1 timme och 15 minuter.
Lägg på påläggen. Tryck ner dem lite.
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 15 minuter.
Satsa på en riktigt god grekisk olivolja. Älskar den här! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar