Tårta med svävande coca cola-burk
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
2 msk kakao
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och kakaon och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg ev över lite folie mot slutet om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.
Lager 1: daimfluff
3 dl vispgrädde
ca 150 g daim
Värm grädde och daim i en kastrull.
Rör tills daimen har smält.
Får absolut INTE koka.
Ställ i kylskåp i minst 6 timmar.
Vispa med elvisp.
3 dl vispgrädde
ca 150 g daim
Värm grädde och daim i en kastrull.
Rör tills daimen har smält.
Får absolut INTE koka.
Ställ i kylskåp i minst 6 timmar.
Vispa med elvisp.
Lager 2: jordgubbsgrädde
500-600 g mosade jordgubbar (sila bort en del av saften)
1½ dl vispad grädde
Rör ihop.
1½ dl vispad grädde
Rör ihop.
Spackel
100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2,25 dl florsocker med chokladsmak
1 tsk vaniljsocker
Vispa ihop med elvisp och spackla tårtan.
100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2,25 dl florsocker med chokladsmak
1 tsk vaniljsocker
Vispa ihop med elvisp och spackla tårtan.
Garnering
Täck tårtan med röd marsipan.
Skär ut bokstäver i vit marsipan.
Jag googlade typsnitt coca cola och hade som mall.
Colastrålen som går från burken och ner till tårtan består av en blompinne, sedan en kolastång som är täckt med ganache.
Ganache
0,75 vispgrädde
1 msk smör
100 g mörk choklad
Koka upp grädde och smör.
Dra av från värmen och rör ner chokladen tills den smält.
Låt stelna i kylskåp en stund (½-1 timme) så blir den mer lätthanterlig att jobba med.
"Isbitarna" i den upphällda colan är kolagodis.
Kolagodis:
Täck tårtan med röd marsipan.
Skär ut bokstäver i vit marsipan.
Jag googlade typsnitt coca cola och hade som mall.
Colastrålen som går från burken och ner till tårtan består av en blompinne, sedan en kolastång som är täckt med ganache.
Ganache
0,75 vispgrädde
1 msk smör
100 g mörk choklad
Koka upp grädde och smör.
Dra av från värmen och rör ner chokladen tills den smält.
Låt stelna i kylskåp en stund (½-1 timme) så blir den mer lätthanterlig att jobba med.
"Isbitarna" i den upphällda colan är kolagodis.
Kolagodis:
0,75 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,4 dl ljus sirap
Häll allt i en kastrull och koka till 122 grader.
Det blir ca 20 st.
Det blir ca 20 st.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar