måndag 24 juli 2017

Chokladbiskvier

Biskvier är ju så gott!
Här har jag smaksatt smörkrämen med choklad.



20 st

400 g mandelmassa
2 äggvitor

Fyllning

75 g smält choklad
200 g rumsvarmt smör
2,25 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Topping

200 g mörk choklad (Jag använder Marabou.)
1 tsk neutral olja

Bottnar

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Tillsätt äggvitan och vispa med elvisp tills det blir en jämn smet, ganska tjock.
Fyll en spritspåse med mandelmassan. Jag använde dock ingen tyll. Se bild nedan.
Spritsa rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda bottnarna i 175 grader i ca 12 minuter.
Låt kallna på plåten.

Fyllning

Häll i allt utom chokladen i en bunke och vispa med elvisp i 5 minuter.
Spritspåse utan tyll.
Det ska bli fluffigt och smöret ska bli mer åt det vita hållet.
Häll i den smälta chokladen och vispa runt tills allt är blandat.

Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna. 
Det är den sidan som varit nedåt på plåten som du ska lägga krämen på.
Jag brukar använda en vanlig matsked.
Låt biskvierna stelna i kylskåp i ca 30 minuter.

Topping

Smält chokladen över vattenbad. 
Tillsätt oljan och rör om.

Doppa biskvierna i chokladen. 
Tänk på att chokladen inte får vara för varm för då rinner den av och fastnar inte.
Låt stelna.
Ät och njuuuuut!

Bottnarna





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar