Jordgubbspaj
Pajskal
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Nyp ihop alla ingredienser till pajskalet så att det blir en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna helt.
Fyllning
vaniljkräm*
2 dl vispgrädde
jordgubbar
1 daim
* vaniljkräm = 3 dl kall mjölk vispas ihop med 7 msk marsanpulver. Låt stå ca 10 minuter och svälla.
Bred ut vaniljkrämen i det helt avsvalnade pajskalet.
Vispa grädde och bred ut den över vaniljkrämen.
Sätt dit jordgubbar så att de fyller formen.
Grovhacka en daim och strö över.
Klar att äta!
Låt svalna helt.
Före gräddning. |
Efter gräddning. |
Fyllning
vaniljkräm*
2 dl vispgrädde
jordgubbar
1 daim
* vaniljkräm = 3 dl kall mjölk vispas ihop med 7 msk marsanpulver. Låt stå ca 10 minuter och svälla.
Bred ut vaniljkrämen i det helt avsvalnade pajskalet.
Vispa grädde och bred ut den över vaniljkrämen.
Sätt dit jordgubbar så att de fyller formen.
Grovhacka en daim och strö över.
Klar att äta!
Vaniljkräm |
Grädde |
Taadaa! Klar att äta! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar