tisdag 25 juli 2017

Noblessekladdkaka

En kladdkaka går ju att variera väldigt mycket. Här kommer en variant med den goda chokladen Noblesse.

Noblessekladdkaka


150 g smält smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

15 Noblesseplattor (en halv ask)

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt smält smör och ägg. 
Rör om till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
Grädda i ugnen i ca 15-17 minuter.
Lägg på Noblesseplattorna direkt när kakan kommer ut från ugnen. Då smälter de så där lite lagom.
Låt svalna.
Servera gärna tillsammans med en liten klick lättvispad grädde.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar