lördag 26 mars 2022

Exotisk kokostårta


Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).

Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.

Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten.

Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Lägg ev över lite folie mot slutet om den blir för mörk.

Låt svalna i formen.

Skär loss tårtan runt kanten.

Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.

Dela i tre delar.



Fyllning 1 + 2

vaniljkräm (4 dl mjölk + 10 msk marsanpulver)

1 stor burk ananasringar

jordgubbar


Vispa ihop vaniljkrämen och låt stå och svälla i ca 5 minuter.

Skär ananasen och jordgubbarna i bitar.

Bred ut hälften av krämen på den understa tårtbottnen.

Fördela hälften av ananasen och hälften av jordgubbarna på krämen.

Lägg på nästa tårtbotten och upprepa.

Lägg på den sista bottnen. 



Kokoskräm

200 g philadelphiaost

60 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

lite citronsaft

2 tsk vaniljsocker

2 dl kokosflingor


Vispa ihop alla ingredienser utom kokos till en jämn smet.

Rör i kokosen.

Täck hela tårtan med kokoskräm.



Dekoration

ca 1 dl kokosflingor


Täck tårtan med kokosflingor.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar