Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg ev över lite folie mot slutet om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.
Fyllning 1 + 2
vaniljkräm (4 dl mjölk + 10 msk marsanpulver)
1 stor burk ananasringar
jordgubbar
Vispa ihop vaniljkrämen och låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Skär ananasen och jordgubbarna i bitar.
Bred ut hälften av krämen på den understa tårtbottnen.
Fördela hälften av ananasen och hälften av jordgubbarna på krämen.
Lägg på nästa tårtbotten och upprepa.
Lägg på den sista bottnen.
Kokoskräm
200 g philadelphiaost
60 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
lite citronsaft
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
Vispa ihop alla ingredienser utom kokos till en jämn smet.
Rör i kokosen.
Täck hela tårtan med kokoskräm.
Dekoration
ca 1 dl kokosflingor
Täck tårtan med kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar