Pajbotten
ca 200 g digestivekex
150 g smält smör
½ tsk salt
Mixa kexen i en matberedare.
Blanda ihop kexsmulor, smält smör och salt.
Tryck ut det i en bakplåtspappersklädd (i botten) springform, ca 24 cm i diameter, och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10 minuter.
Förbered fyllningen under tiden som pajskalet är i ugnen.
Fyllning
1 burk sötad kondenserad mjölk
3-4 limefrukter (zest + 1 dl färskpressad saft)
5 äggulor
Häll kondenserad mjölk i en skål.
Tvätta limefrukterna och riv ner zesten i bunken.
Ha i äggulorna och rör ihop.
Pressa limen. 1 dl limejuice behövs.
Häll i limejuice och rör ihop.
Häll blandningen i det förgräddade pajskalet.
Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 10 minuter.
Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in pajen i kylskåpet i minst 3 timmar. Funkar även bra att göra pajen kvällen innan och låta den stå i kylskåp över natten.
Dekoration
1-1½ dl vispgrädde
hallon
Vispa grädden och spritsa (eller klicka ut) ut den på pajen. Dekorera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar