söndag 5 mars 2023

Kanelbullebiskvier

 Jag blev så nöjd med dessa biskvier, de blev både snygga och väldigt goda. Ni måste testa!


10 st


Botten

200 g mandelmassa

1 äggvita

1 tsk kardemumma


Fyllning/ smörkräm

150 g rumsvarmt smör

2½ dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

½ msk kanel


Topping

150 g mörk choklad

50 g mjölkchoklad

3 tsk matolja

pärlsocker


Botten

Riv mandelmassan.

Vispa ihop mandelmassa, äggvita och kardemumma till en slät massa.

Spritsa eller klicka ut 10 st runda små bottnar på en bakplåtpappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12-13 minuter.

Låt svalna.


Fyllning

Vispa smöret med elvisp ett par minuter.

Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en slät massa.


Montering

Vänd på bottnarna och bred på smörkrämen som toppar. Jag använder en vanlig matsked som jag vänder upp och ner.

Ställ i kylen i ca 1 timme.



Topping

Smält den mörka chokladen över vattenbad.

Tillsätt 2 tsk matolja. Rör om.

Ta ut biskvierna från kylen och doppa dem i den mörka chokladen.

Tips: Sätt en tandpetare i botten av biskvierna så går det lätt att doppa dem utan att det blir kladdigt.



Smält mjölkchokladen över vattenbad.

Tillsätt 1 tsk matolja. Rör om.

Spritsa chokladen i spiralmönster på biskvierna. Det går bra att hälla chokladen i en liten plastpåse och sedan klippa av ett litet hörn. Börja spritsa i mitten och jobba dig utåt.

Strö över lite pärlsocker.

Låt chokladen stelna.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar