söndag 5 mars 2023

Vaniljrutor

 


Den här kakan smakar ungefär som vaniljhjärtan.


24 st


Smuldeg

250 g rumsvarmt smör

5 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

1½ tsk bakpulver


Fyllning

2 ägg

1½ dl kesella

2 dl creme fraiche

1½ dl strösocker

1½ tsk vaniljsocker


Smuldeg

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör snabbt ihop till en smulig deg.

Tryck ut hälften av degen i en bakplåtspappersklädd form 20 x 30 cm.


Fyllning

Lägg alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop till en slät smet.

Bred fyllningen ovanpå smuldegen i formen.


Smula resten av degen ovanpå fyllningen.


Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.


Låt svalna.

Skär i rutor.

Pudra över lite florsocker innan servering.


Om man vill göra kakan i en stor långpanna 30 x 40 cm så dubblar man receptet.

Före gräddning.

Efter gräddning.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar