söndag 26 mars 2023

Nötjärpar med tabbouleh och hummus

 

Nötjärpar

750 g färs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
20 g bladpersilja
1½ krm malen kryddpeppar
1 krm malen kanel
salt
peppar

Skala och finhacka lök och vitlök.
Finhacka persiljan.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Forma avlånga järpar av färsen.
Stek tills de är färdiga.


Tabbouleh

1½ dl bulgur

1 rödlök

20 g bladpersilja

3-4 stora tomater

1½ dl olivolja

saften från 1-1½ citron

salt


Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.

Skala och finhacka löken.

Finhacka persiljan.

Skär tomaterna i små tärningar.

Blanda ihop allt i en skål med olivolja.

Smaka av med citron och salt.


Hummus

600 g färdigkokta kikärtor

1½ msk tahinipasta

1-2 vitlöksklyftor

2-2½ msk olivolja

½-1 citron, saften

salt


Skölj av kikärtorna.

Skala och skär vitlöken i mindre bitar.

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop till en slät hummus.

Smaka av med salt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar