Nötjärpar
750 g färs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
20 g bladpersilja
1½ krm malen kryddpeppar
1 krm malen kanel
salt
peppar
Skala och finhacka lök och vitlök.
Finhacka persiljan.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Forma avlånga järpar av färsen.
Stek tills de är färdiga.
Tabbouleh
1½ dl bulgur
1 rödlök
20 g bladpersilja
3-4 stora tomater
1½ dl olivolja
saften från 1-1½ citron
salt
Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.
Skala och finhacka löken.
Finhacka persiljan.
Skär tomaterna i små tärningar.
Blanda ihop allt i en skål med olivolja.
Smaka av med citron och salt.
Hummus
600 g färdigkokta kikärtor
1½ msk tahinipasta
1-2 vitlöksklyftor
2-2½ msk olivolja
½-1 citron, saften
salt
Skölj av kikärtorna.
Skala och skär vitlöken i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop till en slät hummus.
Smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar