Knäckig blåbärspaj
150 g smör
3 dl havregryn
1½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
blåbär
ca 1-1½ msk potatismjöl
Ta fram en pajform och lägg i blåbär så att botten täcks av blåbär (och lite till).
Häll på potatismjölet och rör om.
Om man inte tar potatismjöl kan blåbären bli rinniga i ugnen.
Smält smöret.
Häll i resten av ingredienserna.
Blanda ihop till en smet.
Fördela smeten över blåbären.
Grädda i ugnen i 175 grader i 30-35 minuter.
Låt svalna lite. Jag tycker att den är godast om den serveras ljummen.
Servera med vaniljsås eller glass.
Frysta eller färska blåbär går lika bra vilket som. |
Före gräddning. |
Färdiggräddad! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar