måndag 14 augusti 2017

Vietnamesisk gryta

Det här är en av mina favoriträtter just nu. Det blir så gott med chili och lime.


Vietnamesisk gryta 


ca 600 g fläskfärs
1 vitlöksklyfta
1 lime
1 röd chili
1 knippe salladslök
3 msk asiatisk fisksås
2 msk japansk soja
olivolja att steka i

Tillbehör

jasminris
romansallad eller isbergssallad
ev limeklyftor


Skala och hacka vitlöken.
Skölj limen noga i vatten.
Riv av limeskalet.
Finhacka chilin.
Ansa och skiva salladslöken.

Stek färs och vitlök i olivolja.
Blanda ner limezesten (skalet), fisksås och soja.
Låt puttra i ca 5 minuter.
Blanda ner chili och salladslök.

Servera med jasminris, salladsblad och ev limeklyftor.
Smaklig måltid!




Extra gott med egenodlad chili!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar