ca 50-60 st
Deg
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
15-17 dl vetemjöl, gärna Manitoba cream
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
2 msk malen kardemumma
Pensling
2 ägg
pärlsocker
Smula jästen i en assistent eller bunke. Jag brukar använda assistent.
Värm mjölken till 37 grader.
Häll den över jästen.
Rör så att jästen löses upp.
Skär smöret i lite större tärningar och lägg i dem.
Fortsätt med att lägga i kesella, socker, ägg och salt.
Tillsätt lite mjöl i taget.
Knåda degen i assistenten i 10 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i 30-45 minuter.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen under tiden.
Knåda igenom degen och dela den i 5 eller 6 delar (beroende på hur stora bullar du vill ha).
Kavla ut varje del till en rektangel.
Bred på fyllning.
Vik degen dubbel.
Skär 10 remsor med ett snitt mitt i varje.
Snurra de 2 ändarna och tvinna ihop till en knut.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.
Kavla ut varje del till en rektangel.
Bred på fyllning.
|
Vik degen dubbel. |
Skär 10 remsor med ett snitt mitt i varje. |
Snurra ändarna. |
Tvinna ihop till en knut. |
Pensla med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar