Silviakaka
Botten:
6 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten
Vispa ägg och socker poröst, 5 minuter med elvisp.
Blanda ner resten av ingredienserna.
Häll smeten i en bakplåstpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i 175 grader i 25-30 minuter.
Glasyr:
200 g smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
ev 1 tsk pressad citron (kan uteslutas)
ca ½ dl strössel eller kokos
Smält smöret och rör sedan ner alla andra ingredienser till glasyren. Vispa den slät.
Låt glasyren svalna lite innan du brer den över den helt avsvalnade kakan.
Strö över strössel eller kokos och ställ svalt en stund innan du skär upp den i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar