Här kommer en riktig chokladbomb!
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
2 msk kakao
0,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna och kakaon med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Fyllning 1: Daimfluff
3 dl vispgrädde
3 st dubbeldaim
Hacka daimen.
Häll grädden i en kastrull.
Lägg i daimen.
Värm tills daimen har smält. FÅR INTE KOKA.
Ställ i kyl 5-6 timmar eller över natten.
Vispa upp med elvisp.
Bred ut fluffet över tårtbotten.
Fyllning 2
Fyllning 2
ca 500 g mosade hallon
1 dl vispad grädde
Mosa hallonen med en gaffel.
Fördela hallonen över tårtbotten och lägg den vispade grädden över.
Spackling/Smörkräm
100 g choklad
250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Smält chokladen över vattenbad.
Låt svalna lite.
Vispa ihop alla de övriga ingredienserna med elvisp i ca 5 minuter.
Tillsätt chokladen och vispa runt tills allt är blandat ordentligt.
Täck tårtan med smörkrämen. Spara lite till pinnen (jag använde ett sugrör) som står upp.
Gör en grovspackling först.
Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Spackla på resten av smörkrämen.
Nu kan man snygga till den när det första lagret smörkräm har stelnat.
Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
100 g choklad
250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Smält chokladen över vattenbad.
Låt svalna lite.
Vispa ihop alla de övriga ingredienserna med elvisp i ca 5 minuter.
Tillsätt chokladen och vispa runt tills allt är blandat ordentligt.
Täck tårtan med smörkrämen. Spara lite till pinnen (jag använde ett sugrör) som står upp.
Gör en grovspackling först.
Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Spackla på resten av smörkrämen.
Nu kan man snygga till den när det första lagret smörkräm har stelnat.
Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Jag tog ett lager smörkräm på sugröret. Lät det stelna. Tog ytterligare ett lager. Lät det stelna, osv tills jag byggt den lagom tjock. Sätt fast non-stop så att det täcker så mycket som möjligt.
Dekoration
chokladfingrar runt om tårtan
non-stop
Täck tårtan med non-stop och häng godispåsen på sugröret så att det ser ut som om man häller ut godiset över tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar