16 st
½ paket jäst
2½ dl vatten
½ dl rapsolja
½ tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Jag använder assistent när jag bakar bröd för det är så smidigt, men det går ju lika bra att knåda för hand om man vill.
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till 35 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen har löst upp sig.
Tillsätt olja och salt.
Fortsätt med lite mjöl i taget tills degen släpper bunkens kant. Knåda i ca 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Fixa fyllningen under tiden som degen jäser.
Fyllning
150-200 g chevre
1 dl oliver med paprika
Skär bort kanten på chevren.
Dela osten i 16 bitar.
Grovhacka oliverna.
Knåda igenom degen.
Kavla degen till en kvadrat ca 40 x 40 cm.
Skär 16 kvadrater.
Fördela ost och oliver på dessa kvadrater.
Ta de 4 hörnen och nyp ihop till knyten.
Lägg knytena i muffinsformar.
Låt jäsa i 30 minuter.
Topping
vatten
rosmarin
flingsalt
Pensla bröden med vatten.
Strö över lite rosmarin och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 14-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar