7-8 st
2,25 dl havregryn
2,25 dl havregryn
½ dl strösocker
35 g smält smör
1 msk kakao
½ msk vaniljsocker
ca 1½ msk kallt kaffe (till lagom konsistens)
ca 130 g mjölkchoklad (Jag använder Marabou.)
ca 130 g mjölkchoklad (Jag använder Marabou.)
ätbart silverglitter
Hacka chokladen.
Smält chokladen över vattenbad.
Rör tills all choklad har smält.
Pensla botten och kanter på formarna med choklad.
Ställ i frysen några minuter så att chokladen stelnar.
Medan chokladen stelnar så gör man chokladbollssmeten.
Lägg havregrynen i en mixer så att de finfördelas.
Lägg i socker, smör, kakao och vaniljsocker och kör ihop till en massa.
Häll i lite kaffe i taget tills man får önskad konsistens.
Ta fram formarna som är penslade med choklad.
Lägg i chokladbollssmeten i formarna.
Täck formarna med resten av chokladen.
Hacka chokladen.
Smält chokladen över vattenbad.
Rör tills all choklad har smält.
Pensla botten och kanter på formarna med choklad.
Ställ i frysen några minuter så att chokladen stelnar.
Medan chokladen stelnar så gör man chokladbollssmeten.
Lägg havregrynen i en mixer så att de finfördelas.
Lägg i socker, smör, kakao och vaniljsocker och kör ihop till en massa.
Häll i lite kaffe i taget tills man får önskad konsistens.
Ta fram formarna som är penslade med choklad.
Lägg i chokladbollssmeten i formarna.
Täck formarna med resten av chokladen.
Ställ svalt tills chokladen har stelnat.
Tryck ut kakorna ur formarna och pudra över lite glitter (kan uteslutas). Jag brukar använda en tesil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar