måndag 27 juli 2020
Chokladtårta
Kaka
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smör och vatten.
Sist rör du ner äggen.
Häll i smeten i en smörad och bröad springform (rund, ca 24 cm i diameter).
Grädda på 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.
Dekoration
3 dl vispgrädde
180 g Dumlegodis
jordgubbar
Lägg grädde och Dumle i en kastull.
Värm och rör tills chokladen har smält. Får INTE koka.
Ställ kallt i minst 4 timmar.
Vispa upp med elvisp och spritsa sedan ut över kakan.
Lägg på några jordgubbar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar