måndag 27 juli 2020

Chokladtårta


Kaka

3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smör och vatten.
Sist rör du ner äggen.
Häll i smeten i en smörad och bröad springform (rund, ca 24 cm i diameter).
Grädda på 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.


Dekoration

3 dl vispgrädde
180 g Dumlegodis

jordgubbar

Lägg grädde och Dumle i en kastull.
Värm och rör tills chokladen har smält. Får INTE koka.
Ställ kallt i minst 4 timmar.
Vispa upp med elvisp och spritsa sedan ut över kakan.

Lägg på några jordgubbar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar