2 st bottnar
275 g
mandelmassa (riven)
1 äggvita
Blanda ihop
med elvisp.
Bred ut till 2 cirklar.
Grädda gyllenbruna i 175 grader.
Bred ut till 2 cirklar.
Grädda gyllenbruna i 175 grader.
2 lager smörkräm
150 g smör
2 dl
florsocker
4 tsk
vaniljsocker
1 äggula
Vispa ihop
allt med elvisp i ca 5 minuter.
Det ska bli vitt och fluffigt.
Fördela smeten på 2 lager.
Ta en av bottnarna och lägg hälften av smörkrämen på den.
Ta nästa botten ovanpå och lägg på resten av smörkrämen.
Ställ kallt.
Lägg på toppingen.
Det ska bli vitt och fluffigt.
Fördela smeten på 2 lager.
Ta en av bottnarna och lägg hälften av smörkrämen på den.
Ta nästa botten ovanpå och lägg på resten av smörkrämen.
Ställ kallt.
Lägg på toppingen.
Topping
100 g mörk Marabou choklad
1 msk vispgrädde
1 hackad dubbeldaim
Smält chokladen och grädden över vattenbad.
Låt svalna lite.
Lägg i den hackade daimen och bred genast ut över tårtan.
100 g mörk Marabou choklad
1 msk vispgrädde
1 hackad dubbeldaim
Smält chokladen och grädden över vattenbad.
Låt svalna lite.
Lägg i den hackade daimen och bred genast ut över tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar