måndag 27 juli 2020

Mandeltårta



2 st bottnar

275 g mandelmassa (riven)
1 äggvita

Blanda ihop med elvisp. 
Bred ut till 2 cirklar. 
Grädda gyllenbruna i 175 grader.


2 lager smörkräm

150 g smör
2 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
1 äggula

Vispa ihop allt med elvisp i ca 5 minuter. 
Det ska bli vitt och fluffigt. 
Fördela smeten på 2 lager.

Ta en av bottnarna och lägg hälften av smörkrämen på den.
Ta nästa botten ovanpå och lägg på resten av smörkrämen.
Ställ kallt.
Lägg på toppingen.


Topping 

100 g mörk Marabou choklad 
1 msk vispgrädde 
1 hackad dubbeldaim

Smält chokladen och grädden över vattenbad.
Låt svalna lite.
Lägg i den hackade daimen och bred genast ut över tårtan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar