måndag 27 juli 2020

Laxlasagne


5-6 personer


500 g laxfilé 

Skär laxen i ½ cm tjocka skivor.

200 g fryst bladspenat


Sås

30 g smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl riven ost
salt 
svartpeppar

Smält smöret i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Vispa ner mjölken lite i taget.
Koka upp och låt koka på svag värme under omrörning tills såsen har tjocknat.
Rör ner den rivna osten som får smälta, inte koka.
Smaka av med salt och svartpeppar.


1 paket färska lasagneplattor (200 g)
1 dl riven ost

Ta fram en form. Anpassa formen efter lasagneplattorna och antal lager fyllning efter din egen form.
Börja med ett lager ostsås, därefter lasagneplattor.
Lägg lax och spenat över.
Häll över lite av såsen.
Fortsätt sedan på samma sätt tills du har använt allt.
Avsluta med ett lager lasagneplattor och ostsås.
Strö över riven ost.

Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

Servera med en god sallad.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar