2 msk ljus sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
Glasyr
35 g smör
1 msk starkt kaffe
4½ tsk kakao
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
kokos att strö över
3 msk kakao
Glasyr
35 g smör
1 msk starkt kaffe
4½ tsk kakao
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
kokos att strö över
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Smidigt att göra i matberedare.
Rulla till 2 längder och lägg på plåten. Platta till lite.
Grädda mitt i ugnen i ca 14-15 minuter.
Under tiden som kakan är i ugnen gör man glasyren.
Smält smöret.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en slät glasyr.
Direkt när kakan kommer från ugnen tar man baksidan på en tesked och drar en rand mitt i kakan så att det blir en liten försänkning så att glasyren stannar kvar.
Häll på glasyren.
Under tiden som kakan är i ugnen gör man glasyren.
Smält smöret.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en slät glasyr.
Direkt när kakan kommer från ugnen tar man baksidan på en tesked och drar en rand mitt i kakan så att det blir en liten försänkning så att glasyren stannar kvar.
Häll på glasyren.
Låt svalna lite grann innan du strör över kokos och skär kakan i snittar.
Får dock inte kallna helt.
Rulla till 2 längder och lägg på plåten. Platta till lite. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar