söndag 3 maj 2020

Chocolate chip cookies


40-45 st

200 g rumsvarmt smör
2½ dl brunt farinsocker strö
1½ dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
200 g chokladknappar eller hackad choklad (Mörk, ljus eller vit efter behag.)

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägg och blanda väl.
Lägg i alla övriga ingredienser utom chokladen.
Blanda ordentligt.
Tillsätt chokladen och rör tills den är jämnt fördelad i smeten.
Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Det är lagom med 9 kakor på varje plåt för de flyter ut mycket.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Låt svalna på plåten innan de flyttas.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar