kycklingfilé
2 ägg
1½ dl riven parmesanost
2½ dl ströbröd
olivolja
salt
svartpeppar
Tomatsås
400 g krossade tomater
3 msk olivolja
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
lite basilika
½ tsk salt
1 nypa strösocker
Dela varje kycklingfilé på längden så att det blir 2 tunna bitar.
Salta och peppra.
Vispa upp äggen i en skål.
Tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet.
Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd.
Strö över resterande ströbröd så att filébitarna blir panerade på båda sidor.
Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Förbered såsen under tiden.
Värm upp olivoljan i en kastrull.
Skala och skär grova klyftor av löken.
Lägg i lökklyftorna och vitlöken och låt det fräsa utan att de tar färg.
Tillsätt tomatkross, basilika, salt och socker.
Låt puttra utan lock i 30 minuter för att reducera bort en del av vätskan i såsen. Håll noga koll så att inte såsen bränns.
Ta upp och kasta lökbitarna och vitlöken.
Servera de panerade kycklingfiléerna med kokt ris och tomatsås.
Garnera gärna med lite extra parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar