Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½-2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg ev över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.
Fyllning 1
Centerfluff:
3 dl vispgrädde
180 g Centerchoklad
Häll grädden i en kastrull.
Lägg i chokladbitarna.
Värm tills chokladen har smält. FÅR INTE KOKA.
Ställ i kyl 5-6 timmar eller över natten.
Vispa upp med elvisp.
Fyllning 2
500-600 g mosade jordgubbar (sila bort lite av saften som blir)
1 dl vispad grädde
Fyllning 1
Centerfluff:
3 dl vispgrädde
180 g Centerchoklad
Häll grädden i en kastrull.
Lägg i chokladbitarna.
Värm tills chokladen har smält. FÅR INTE KOKA.
Ställ i kyl 5-6 timmar eller över natten.
Vispa upp med elvisp.
Fyllning 2
500-600 g mosade jordgubbar (sila bort lite av saften som blir)
1 dl vispad grädde
Dekoration
Centerfluff (se samma som ovan)
2 dl vispad grädde
Sockerpärlor på gräddtopparna
Grönfärgad kokos
Fotboll av marsipan
Pokalen är en bild som jag har laminerat.
2 dl vispad grädde
Sockerpärlor på gräddtopparna
Grönfärgad kokos
Fotboll av marsipan
Pokalen är en bild som jag har laminerat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar