150 g smör
1½ dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 dl brunt farinsocker strö
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
150 g chokladknappar eller hackad choklad
(mörk, ljus eller vit beroende på vad man gillar)
50 g chokladknappar eller hackad choklad att dekorera med
3 ägg
150 g chokladknappar eller hackad choklad
(mörk, ljus eller vit beroende på vad man gillar)
50 g chokladknappar eller hackad choklad att dekorera med
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser utom chokladen.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll i chokladknapparna och rör om.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll i chokladknapparna och rör om.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
Dekorera med resten av chokladknapparna när kakan kommer från ugnen och fortfarande är varm.
Dekorera med resten av chokladknapparna när kakan kommer från ugnen och fortfarande är varm.
Låt kakan svalna.
Sätt den gärna i kylen ett par timmar.
Sätt den gärna i kylen ett par timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar