lördag 23 maj 2020

Fluff


Fluff är godis som man smälter i varm grädde och sedan vispar upp när den har blivit riktigt kall.
Man kan göra fluff på nästan allt godis. Det passar bra att ha som fyllning i tårtor. Ofta blir det ganska sött så det är gott att ta bär som den andra fyllningen i tårtan.
Beroende på vilket godis man väljer att göra fluff på så finns det grundrecept. Jag har några tips som kan underlätta oavsett vilken sort du väljer.
  • Se till att grädden inte kokar, endast blir varm. 
  • Skär eller klipp godiset i mindre bitar så smälter det fortare. Rör ofta.
  • Låt gräddblandningen bli riktigt kall innan du vispar upp den. Jag smälter oftast godiset i grädden kvällen innan och låter det stå kallt över natten innan jag vispar upp det. Vispa sedan upp det som vanlig vispgrädde.
  • Om fluffet med gelatin har blivit för stelt kan man späda med ytterligare lite grädde men oftast behövs det inte tycker jag.

Fluff med choklad:
3 dl vispgrädde
180 g choklad

Exempel på chokladgodis: dumle, plopp, mjölkchoklad, mörk choklad, vit choklad, center, plopp, daim, japp, after eight, geisha, kinderägg, dubbelnougat, riesen, bounty, toblerone, polly.


Fluff med gelatingodis:
3 dl vispgrädde
80 g godis

Exempel på gelatingodis: ahlgrens bilar, zoo, pim pim, gelehallon, hallon/lakritsskallar, hallonbåtar, skumbananer, fox citronkola, salta sillar, käck, ferraribilar, tutti frutti, skumtomtar, kolaflaskor.

Fluff med hårda karameller:
3 dl vispgrädde
150 g karameller

Exempel på karameller: polkagrisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar