måndag 11 maj 2020

Saftig chokladkaka


Kaka

3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smör och vatten.
Sist rör du ner äggen.
Häll i smeten i en smörad och bröad springform (rund, ca 24 cm i diameter).
Grädda på 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.

Ganachetäcke

0,75 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g choklad (grovhackad)
2 dl puffat ris

Koka upp grädde och smör. Lägg i chokladen. Rör tills du har en slät kräm.
Lägg i det puffade riset och rör om.
Bred ut ganachen över den avsvalnade kakan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar