söndag 17 maj 2020

Ugglecupcakes


12 st

3 dl strösocker 

2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

150 g smält smör 
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda de torra ingredienserna.
Häll i smält smör och vatten.
Allra sist rör du i de 2 äggen.
Häll upp i muffinsformar. Smeten är ganska lös så ställ formarna i en muffinsplåt så de inte flyter ut.
Grädda i 175 grader i 18 minuter.


Glasyr:  
¾ dl vispgrädde
1 msk flytande margarin
100 g mörk choklad
         
Värm grädden och smöret i en kastrull.
Ta av från värmen precis innan det börjar koka och lägg ner chokladen och smält ihop till en kräm.
Låt kallna i kylskåp ca 1 timme så att krämen stelnar lite.
Bred över de avsvalnade kakorna.

Gör ugglorna av Ballerinakex med vaniljsmak. Det går åt 2 kex till varje uggla. Dela kexen så att vaniljen syns (ögonvitor). Dela den andra kexbiten på mitten (ögonbryn). Använd svarta Non-Stop som pupiller och en orange Non-Stop som näbb.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar