12 st
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg
Blanda de
torra ingredienserna.
Häll i smält
smör och vatten.
Allra sist
rör du i de 2 äggen.
Häll upp i
muffinsformar. Smeten är ganska lös så ställ formarna i en muffinsplåt så de
inte flyter ut.
Grädda i 175 grader i 18 minuter.
Glasyr:
¾ dl vispgrädde
1 msk flytande margarin
100 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde
1 msk flytande margarin
100 g mörk choklad
Värm grädden och smöret i en kastrull.
Ta av från
värmen precis innan det börjar koka och lägg ner chokladen och smält ihop till en kräm.
Låt kallna i
kylskåp ca 1 timme så att krämen stelnar lite.
Bred över de
avsvalnade kakorna.
Gör ugglorna
av Ballerinakex med vaniljsmak. Det
går åt 2 kex till varje uggla. Dela
kexen så att vaniljen syns (ögonvitor). Dela den andra kexbiten på mitten
(ögonbryn). Använd svarta Non-Stop
som pupiller och en orange Non-Stop
som näbb.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar