Kladdkaka
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.
Chokladbollar
4½ dl havregryn
1 dl strösocker
50 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
ca ½ dl kallt kaffe (till lagom konsistens)
kokos att rulla i
Blanda ihop alla ingredienser till smeten.
Forma till bollar och rulla sedan i kokos.
Det blir några fler bollar än till tårtan så det finns utrymme för provsmakning :)
Det blir några fler bollar än till tårtan så det finns utrymme för provsmakning :)
Dekorera med spritsad vispgrädde och sockerpärlor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar