söndag 19 april 2020

Kondisrutor


25 rutor

9 dl havregryn
2 dl strösocker
100 g smält smör
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
drygt 1 dl kallt kaffe (till lagom konsistens)

kokos att doppa botten i
ca 100-150 marsipan
florsocker att pudra över

Kör havregrynen i en matberedare så att de finfördelas.
Häll i allt utom kaffet och kör ihop.
Tillsätt kaffet lite i taget till lagom chokladbollskonsistens.
Tryck ut smeten i en form ca 20 x 20 cm. Jag har en toppenbra ställbar form.
Häll på kokos på smeten.
Vänd hela kakan upp och ner.


Kavla marsipan och lägg över. Kokossidan är alltså nu neråt. Marsipanen läggs direkt på smeten.
Skär i bitar med en vass kniv.

Här är kakan vänd, dvs kokos i botten, smeten och marsipanen överst.
Pudra över florsocker med en liten sil.
Dekorera.
Jag valde att göra blad och blommor med en chokladsilverpärla i mitten.
Man kan givetvis dekorera precis som man vill eller bara pudra över florsockret.



Vi hann provsmaka innan alla kakor landade på fatet.
Det fattas visst 5 stycken. Oooops! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar