1 stor gul lök
½ purjolök
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 stora morötter
1 tärning grönsaksbuljong
2 tärningar fiskbuljong
2 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
ca 400 g fisk, t ex torsk eller lax
salt
peppar
timjan
ev lite cayennepeppar
Tillbehör: aioli och gott bröd
Skala och finhacka löken.
Skär purjon i tunna strimlor.
Fräs löken i lite smör.
Pudra över vetemjölet och rör om.
Häll på vattnet.
Grovriv morötterna och lägg ner i soppan.
Smula ner buljongen.
Lägg i creme fraiche och tomatpuré.
Låt puttra på svag värme i 10-15 minuter.
Skär fisken i små bitar.
Lägg ner fisken i soppan och låt koka 5-10 minuter tills fisken är klar.
Smaka av med kryddorma.
Vill man lyxa till det så kan man ju lägga i lite räkor på slutet.
Servera med en klick aioli och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar