onsdag 15 april 2020

Citronbiskvier


20 st

Bottnar

400 g mandelmassa
2 äggvitor


Fyllning

1 dl lemoncurd
zest från 1 citron
200 g rumsvarmt smör
2,25 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor


Topping

200 g mörk choklad (Jag använder Marabou.)
1 tsk neutral olja


Bottnar

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Tillsätt äggvitan och vispa med elvisp tills det blir en jämn smet, ganska tjock.
Fyll en spritspåse med mandelmassan. Jag använde dock ingen tyll. 
Spritsa rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda bottnarna i 175 grader i ca 16 minuter.
Låt kallna på plåten.

Före gräddning.

Färdiggräddade.



Fyllning

Häll i allt utom lemoncurden i en bunke och vispa med elvisp i 5 minuter.
Det ska bli fluffigt och smöret ska bli mer åt det vita hållet.
Häll i lemoncurden och vispa runt tills allt är blandat.

Bred citronkrämen toppigt på bottnarna. 
Det är den sidan som varit nedåt på plåten som du ska lägga krämen på.
Jag brukar använda en vanlig matsked.
Låt biskvierna stelna i kylskåp i ca 30 minuter.



Topping

Smält chokladen över vattenbad. 
Tillsätt oljan och rör om.

Doppa biskvierna i chokladen. 
Tänk på att chokladen inte får vara för varm för då rinner den av och fastnar inte.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar