Receptet nedan är till en tårta.
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Fyllning 1
3 dl vispgrädde
150 g vita chokladknappar
Häll grädden i en kastrull.
Lägg i chokladen.
Värm tills chokladen har smält. FÅR INTE KOKA.
Ställ i kyl 5-6 timmar eller över natten.
Vispa upp med elvisp.
Lägg i chokladen.
Värm tills chokladen har smält. FÅR INTE KOKA.
Ställ i kyl 5-6 timmar eller över natten.
Vispa upp med elvisp.
Fyllning 2
500 g hallon
1 dl vispgrädde
Mosa hallonen med en gaffel. Bred dem över tårtbotten.
Vispa grädden och bred ut den över hallonen.
Spackling
2 dl vispgrädde
Dekoration till Elsa
marsipan
röd pastafärg
sockerpärlor
Dekoration till Elna och Marie
marsipan
2 dl vispgrädde till varje tårta
röd pastafärg
sockerpärlor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar