Tårtan räcker till ca 32 personer.
Rulltårtebotten
Det behövs 3 bottnar till tårtan. Receptet nedan är till 1 botten.
6 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl potatismjöl
3 msk vetemjöl
2½ tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 5 minuter.
Sikta ner potatismjöl, mjöl och bakpulver.
Blanda snabbt och försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 7-8 minuter.
Låt svalna.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Fyllning 1: mangocurd + vispgrädde
Gör 2 satser av curden. Receptet nedan är till 1 sats. Det blir inte så bra att göra dubbel sats så gör den i två omgångar.
2 dl mixad mango (250 g fryst mango i tärningar)
zest från 1 citron
4 msk nypressad citronjuice (från 1 citron)
1 dl strösocker
2 ägg
1 msk maizenastärkelse
50 g smör
Lägg mangotärningarna i en mixer och mixa tills du har en slät massa.
Lägg i alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
Vispa ihop.
Låt koka upp och sjud sedan i 2 minuter. Vispa/rör försiktigt hela tiden.
Dra av från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det har smält.
Låt svalna.
Bred curden över den första bottnen.
Vispa 2½ dl vispgrädde och bred ut över curden.
Mangocurd och vispgrädde. |
Fyllning 2: passionsfruktscurd + vispgrädde
Gör 2 satser av curden. Receptet nedan är till 1 sats. Det blir inte så bra att göra dubbel sats så gör den i två omgångar.
200 g passionsfruktskärnor (frysta tärningar funkar bra)
juice och zest från 1 citron
2 ägg
1 dl strösocker
1½ msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
Lägg i alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
Vispa ihop.
Låt koka upp och sjud sedan i 2 minuter. Vispa/rör försiktigt hela tiden.
Dra av från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det har smält.
Låt svalna.
Bred curden över den andra bottnen.
Vispa 2½ dl vispgrädde och bred ut över curden.
Lägg den tredje bottnen överst.
Passionsfruktscurd och vispgrädde. |
Täcke
5 dl vispgrädde
Vispa grädden och bred ut den över hela tårtan.
Dekoration: gul och blå frosting att spritsa + ev lite citronmeliss
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar