Underbart god och len saltlakritskola.
Jag säger bara; åååååh!!!!
Kan inte sluta äta .....
ca 40 st
1 påse Turkisk peppar (150 g)
1 dl vispgrädde
4 msk strösocker
½ dl ljus sirap
(ev några droppar svart hushållsfärg, men kan uteslutas)
Lägg din påse med Turkisk peppar i ytterligare en plastpåse. Slå med hammare (eller annat tillhygge) så att karamellerna går sönder i mindre bitar. Den innersta påsen kommer att gå sönder, därav ytterligare en påse.
Häll alla ingredienserna i en kastrull och koka till 124 grader.
(Koka längre om du vill ha hårdare kola. Jag vill kunna tugga på dem direkt.)
(Koka längre om du vill ha hårdare kola. Jag vill kunna tugga på dem direkt.)
Om man vill tillsätta hushållsfärgen så gör man det precis på slutet när kolan är klar.
Häll upp i formar, antingen silikonformar eller vanliga knäckformar.
Låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar