Tip top-bollar
Smeten:
4½ dl havregryn
1 dl socker
50 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
kallt kaffe (till lagom konsistens)
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt i kylskåp en stund.
Skär nougatbitar i kuber.
Ta en klick av smeten och platta ut som en biff.
Lägg en bit nougat däri.
Slå in nougatbiten med smeten runt om. Forma som en boll.
Doppa bollarna i smält mjölkchoklad.
Garnerna eventuellt med lite strösselkulor.
4½ dl havregryn
1 dl socker
50 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
kallt kaffe (till lagom konsistens)
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt i kylskåp en stund.
Skär nougatbitar i kuber.
Ta en klick av smeten och platta ut som en biff.
Lägg en bit nougat däri.
Slå in nougatbiten med smeten runt om. Forma som en boll.
Doppa bollarna i smält mjölkchoklad.
Garnerna eventuellt med lite strösselkulor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar