ca 20 bitar
Pepparkaksrulltårta
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
Vispa ägg och socker poröst, 5 minuter med elvisp.
Sikta ner potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda.
Vänd försiktigt runt så att allt blandas till en jämn smet.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 230-250 grader ca 5 minuter.
Låt svalna.
Vänd sedan upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som varit med i ugnen.
Gör saffranskrämen.
Saffranskräm
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 paket saffran
1 paket saffran
1 msk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
Vispa smöret med elvisp i ett par minuter.
Tillsätt florsocker, saffran och vaniljsocker och vispa någon minut till.
Tillsätt philadelphiaosten och vispa kort ihop till en jämn smet.
Bred fyllningen över den kalla kakan.
Rulla ihop till en rulltårta. Använd bakplåtspappret som hjälp när du rullar.
Ställ rulltårtan i kylen en stund.
Skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar