12 st
Chokladbollar
9 dl havregryn
9 dl havregryn
2 dl strösocker
100 g smält smör
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
ca 1 dl kallt kaffe (till lagom konsistens)
pärlsocker att rulla i
Blanda ihop alla ingredienser till smeten.
Forma till bollar och rulla sedan i pärlsocker.
Smörkräm
50 g choklad
125 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Smält chokladen över vattenbad.
Låt svalna lite.
Vispa ihop alla de övriga ingredienserna med elvisp i ca 5 minuter.
Tillsätt chokladen och vispa runt tills allt är blandat ordentligt.
50 g choklad
125 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Smält chokladen över vattenbad.
Låt svalna lite.
Vispa ihop alla de övriga ingredienserna med elvisp i ca 5 minuter.
Tillsätt chokladen och vispa runt tills allt är blandat ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar