150 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1½ msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Jag använder matberedare.
Rulla till 2 längder och lägg på plåten. Platta till lite.
1 dl mjölk
2½ msk marsanpulver
lite kanel
Vispa ihop mjölken och marsanpulvret. Låt stå och svälla en stund.
Spritsa en sträng vaniljkräm på varje kolalängd.
Strö över lite kanel.
Grädda i ugnen i ca 14-15 minuter.
Låt svalna lite grann innan du skär kakan i snittar.
Får dock inte kallna helt.
Före gräddning. |
Kakorna flyter ut i ugnen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar