6 personer
750 g laxfilé
3 msk japansk soja
1½ dl sesamfrön
Skär laxen i portionsbitar.
Marinera dem i sojan 2-3 minuter.
Vänd laxbitarna i sesamfrön.
Stek dem i smör.
Grön currysås
3 tsk grön currypasta
60 g babyspenat
3 dl vispgrädde
3 krm salt
Mixa currypasta och babyspenat.
Koka upp detta tillsammans med grädde i en kastrull.
Smaka av med salt.
150 g sojabönor
ca 350 g zucchini
Tina sojabönorna.
Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Använd en osthyvel.
Koka upp 1 liter vatten med ½ tsk salt.
Lägg ner zucchinin och låt koka på svag värme i 2 minuter.
Häll av i ett durkslag.
Vänd ner zucchini och sojabönor i såsen.
glasnudlar
babyspenat
Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar