25 st
Bulldeg
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 msk strösocker
ca 6 dl vetemjöl
Jag använder alltid en assistent när jag gör bulldeg, men det går lika bra att knåda för hand i en bunke.
Rör ut jästen i ½ dl mjölk.
Tillsätt resten av mjölken, smör och socker.
Ha i lite mjöl i taget tills du får en smidig deg.
Kör degen ca 10 minuter i assistenten.
Kavla ut degen och dela den i 25 kvadrater.
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
1½ msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda ihop fyllningen och klicka ut den på kvadraterna, ca 1 tsk på varje ruta.
Nyp ihop rutorna diagonalt.
Lägg knytena i bullformar på en plåt.
Låt jäsa ca 2 timmar under bakduk.
Pensling
1 ägg
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda bullarna i 250 grader i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
Låt svalna.
Glasyr
1,5 dl florsocker
1,25 msk vatten
Blanda florsocker och vatten.
Ringla över glasyren på de helt svalnade bullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar