3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form. Jag har en form som är hjärtformad. Den motsvarar en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, i storlek.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form. Jag har en form som är hjärtformad. Den motsvarar en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, i storlek.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.
Spritsa med smörkräm ovanpå kladdkakan. Jag har använt Wiltons tyll 6B när jag har spritsat.
Smörkräm
250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
50 g hallonpuré
Smält chokladen, den mörka för sig och den vita för sig.
Mixa hallonen. Häll hallonen i en sil med en skål under och rör runt så att allt utom fröna åker igenom. Då har du en slät hallonpuré.
Vispa smöret med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor och vispa snabbt ihop till en jämn massa.
Dela smörkrämen i 3 ungefär lika stora delar.
Tillsätt smaksättningen (mörk choklad, vit choklad och hallonpuré) i de olika skålarna.
Vispa snabbt ihop till en jämn kräm.
Börja spritsa.
Förvaras svalt men ta fram en stund före servering.
Spritsa med smörkräm ovanpå kladdkakan. Jag har använt Wiltons tyll 6B när jag har spritsat.
Smörkräm
250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
50 g hallonpuré
Smält chokladen, den mörka för sig och den vita för sig.
Mixa hallonen. Häll hallonen i en sil med en skål under och rör runt så att allt utom fröna åker igenom. Då har du en slät hallonpuré.
Vispa smöret med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor och vispa snabbt ihop till en jämn massa.
Dela smörkrämen i 3 ungefär lika stora delar.
Tillsätt smaksättningen (mörk choklad, vit choklad och hallonpuré) i de olika skålarna.
Vispa snabbt ihop till en jämn kräm.
Börja spritsa.
Förvaras svalt men ta fram en stund före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar