onsdag 26 oktober 2016

Chokladkaka

Chokladkaka

3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser.

Häll i smör och vatten.

Sist rör du ner äggen.

Häll i smeten i en smörad och bröad springform.

Grädda på 175 grader i 30 minuter.

Låt svalna.


Garnering:

Värm 3 dl vispgrädde. Smält ner 150-180 g choklad. Det får absolut inte koka!
Ställ kallt i kylskåp, minst i 6 timmar, gärna över natten.
Vispa upp som vanlig grädde.

Spritsa ut chokladgrädden över kakan.

Här har jag även garnerat med chokladfingrar, twix och strött över lite chokladkulor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar