söndag 20 oktober 2019

Chokladcheesecake

ca 12 bitar

(tid ca 45 minuter + ca 2 timmar i kylen)

Botten

65 g smör
12 digestivekex
1 tsk snabbkaffepulver
3 msk strösocker

Smält smöret och mixa med övriga ingredienser i en matberedare.
Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter.
Ställ kallt.


Fyllning

4 gelatinblad
200 g mörk choklad (Jag använder Marabou.)
2 ägg
200 g rumsvarm philadelphiaost
0,75 dl strösocker
50 g hackad choklad
2,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Smält 200 g choklad och låt svalna.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med 2 msk vatten.

Dela äggen i gulor och vitor.

Rör ihop äggulor, philadelphiaost och 0,75 dl strösocker.
Tillsätt gelatinlösningen, den smälta chokladen och den hackade chokladen.

Vispa grädden.

Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt 3 msk strösocker och vispa lite till.

Vänd försiktigt ner grädden i chokladsmeten.

Vänd försiktigt ner äggviteskummet i chokladsmeten. Man vill behålla fluffet så vispa inte!

Häll smeten över digestivebotten.
Täck med folie och sätt in i kylskåp för att stelna, minst 2 timmar.


Garnering

frystorkade hallon

Garnera med det du tycker om, t ex :
- jordgubbar och chokladdekorationer
- spritsad grädde och bär






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar