fredag 3 januari 2020

Wok med äggnudlar och fläskfilé


500 g fläskfilé
200 g äggnudlar
2 vitlöksklyftor
1 broccolibukett
150 g vitkål
150 g morot
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 dl ostronsås
2 msk kinesisk soja
1 msk japansk soja
1 krm svartpeppar
½ dl vatten

Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.

Skala och finhacka vitlöken.
Skär broccolin i små buketter.
Strimla vitkålen.
Skala och strimla morötterna.
Skär fläskfilén i strimlor.

Rör ihop fond, strösocker, sesamolja, ostronsås, kinesisk soja, japansk soja, svartpeppar och vatten.

Hetta upp en stor stekpanna/wokpanna.
Häll i lite olja och fräs vitlöken någon minut.
Tillsätt fläskfilén och stek tills den är klar.
Tillsätt broccoli, vitkål, morot, nudlar och såsen.
Woka några minuter tills broccolin är lagom mjuk.
Servera!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar