Här kommer 2 olika recept på rabarbersaft, en som kokas och en som bara står och drar kallt några dagar. Båda är lika enkla att göra och precis lika goda.
Kokt rabarbersaft
1 kg rabarber
1½ liter kallt vatten
4 dl strösocker
1 citron (saften)
Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull. Mät upp vattnet och låt det sjuda upp.
Låt det sjuda i ca 15 minuter, rör inte om för då blir den grumlig.
Sila saften ett par gånger och släng rabarberresterna.
Häll tillbaka saften i kastrullen.
Tillsätt socker och citronsaft.
Låt sjuda någon minut, tills sockret har löst sig.
Häll upp i flaskor.
Förvara kallt eller frys in.
Kallrörd rabarbersaft
1½ liter rabarber i bitar1 citron i skivor
1 liter vatten
15 g citronsyra (en halv påse)
5 hg strösocker
Varva rabarber, citronskivor och citronsyra i en bunke.
Koka upp vattnet och häll över allihop.
Ställ kallt och låt stå och dra i 2 dygn.
Sila saften och släng rabarberresterna.
Tillsätt sockret och rör tills det har löst sig.
Häll upp i flaskor.
Förvara kallt eller frys in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar