onsdag 15 februari 2023

Kolasnittar med vaniljkräm och kanel

 


150 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1½ msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Jag använder matberedare.
Rulla till 2 längder och lägg på plåten. Platta till lite.

1 dl mjölk
2½ msk marsanpulver
lite kanel

Vispa ihop mjölken och marsanpulvret. Låt stå och svälla en stund.
Spritsa en sträng vaniljkräm på varje kolalängd.
Strö över lite kanel.

Grädda i ugnen i ca 14-15 minuter.
Låt svalna lite grann innan du skär kakan i snittar. 
Får dock inte kallna helt.


Före gräddning.

Kakorna flyter ut i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar