söndag 26 mars 2023

Choklad- och mandelbiscotti

 


100 g smör

1½ dl strösocker

2 ägg

1 tsk nymortad kardemumma

1 tsk bakpulver

5-5½ dl vetemjöl

60 g skållad mandel

60 g chokladknappar eller grovhackad choklad


Smält smöret i en kastrull.

Rör ner sockret och äggen.

Blanda ner kardemumma, bakpulver och mjöl. Mängden mjöl beror på äggens storlek.

Grovhacka mandeln och chokladen och knåda in den i degen.

Dela degen i 4 bitar.

Rulla varje del till en längd som är ca 30 cm lång.

Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter.

Låt svalna lite.

Sänk ugnsvärmen till 100 grader.

Skär varje längd i sneda skivor, ca 3 cm breda.

Lägg bitarna med snittytan uppåt.

Sätt tillbaka biscottin i ugnen för att torka i 60-70 minuter. Vänd dem gärna en gång efter halva tiden. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar